Reacties W01

Augustus 2006

Een dagje Bijlmer(en)!

Amsterdam-smDeze zomer zijn we met een groep vrouwen uit Friesland een dagje in de Bijlmer wezen kijken. We hadden een rondleiding georganiseerd onder begeleiding van Jenny.

Jenny weet alles van de Bijlmer, woont er al jaren en heeft de hele bouw en wederbouw van de Bijlmer intensief meegemaakt. Niet als toeschouwer en aan de zijlijn, nee, meedenkend en kritisch volgen in diverse beleidsgroepen. En dat merk je, want ze kan enorm bezielend vertellen over de Bijlmer.
Met hart en ziel is zij verbonden aan de Bijlmer en dat is zo ontzettend leuk om naar zo’n iemand te luisteren. We maakten een mooie wandeling door de Bijlmer waarbij we onderweg voortdurend uitleg kregen over wat we zagen en wat er aan beleid achter zat. Ook een bezoek aan de moskee was indrukwekkend.
Een heerlijke lunch in een restaurantje was ook erg leuk. De markt over met allerlei uitheemse artikelen was ook een deel van de rondleiding.

Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag. Groter contrast met onze eigen leefomgeving was niet denkbaarder en dat maakte het erg interessant.

Meer reacties

©2008 - Bijlmer Tours - webmaster@bijlmertours.nl

 

Last updated: 23/01/08