Reacties vv05

Januari, 2008

Wij zijn een groep oud-huisgenoten uit Enschede en ons jaarlijks weekendje weg sloten wij dit jaar af met de Bijlmertour. De tour werd geleid door Jenny van Dalen. Een zeer enthousiaste en welbespraakte dame uit de Bijlmer, die ons op energieke wijze alle ins en outs van de Bijlmer kon vertellen.

Wat een beleving zo'n Bijlmertour. Alsof je je in een totaal ander land beleefd, een echte ontdekkingstocht in eigen land! We waren zeer onder de indruk van de innovatieve en sociale bouwprojecten. Het momument van de Bijlmerramp deed ons allemaal zwijgen, onvoorstelbaar wat een impact deze gebeurtenis heeft gehad op een wijk als deze. Alle verhalen bij de mozaiek-tegels waren adembenemend, om nog maar over de geschreven teksten op het monument te zwijgen.

Vervolgens bezochten we de moskee! Wederom een adembenemende belevenis, werkelijk prachtig. En of het bewonderen van dit prachtige godshuis nog niet voldoende was, mochten we om vijf uur (wat een timing!) bovenin het gebed van dichtbij bijwonen.

De tour werd afgesloten met een djembee sessie o.l.v. Abu Kanu, afkomstig uit Sierra Leone. Dolle pret natuurlijk! De een kon net wat ritmischer trommelen dan de ander, maar het maakte niets uit aangezien we voornamelijk in samenspel de djembee bespeelden. De workshop is dus voor iedereen geschikt!

Kortom, het was een fantastisch tour en zeker voor herhaling vatbaar! 

Jenny, hartelijk bedankt namens villa 65!

Meer reacties

©2008 - Bijlmer Tours - webmaster@bijlmertours.nl

 

Last updated: 23/01/08